Share Recipe

Padlizsános quinoa golyók

Ki ne szeretne nasizni? Ezek a padliszános golyók nagyon finomak, de nem csak nasiként. Tökéletes körete lehet egy húsos ételnek vagy önmagában is fogyasztható egy teljes étkezésként. Amennyiben nem szereted a quinoát elkészítheted kölessel vagy bulgurral is.

Tápanyagtartalom 100 g

  • Kalóra 170 kcal
  • Szénhidrát 21 g
  • Fehérje 3.3 g
  • Zsír 6.8 g
  • 1 db 35 kcal, 4.3 g ch

Recipe Alergies

Elkészítés

  • 1.Dinszteld meg a fokhagymát a szárított paradicsom olaján.
  • 2.Tedd bele a felkockázott szárított paradicsomot is, a padlizsán kikapart belsejét.
  • 3.Öntsd fel vízzel és tedd bele a quinoát.
  • 4.Ízlés szerint fűszerezd. Én zöldfűszereket használtam.
  • 5.Amikor teljesen kihűlt, akkor tedd hozzá a 40 g lisztet.
  • 6.Tegyél hozzá 2 ek tökmag vagy oliva olajat.
  • 7.Ha kell még, akkor fűszerezd.
  • 8.Készíts golyókat és süsd meg 180 fokon 10 perc alatt.
  • 9.1 adag 100 g

Hozzávalók

  • 40 g zöldbanán liszt, vagy köles liszt vagy zabliszt
  • 100 g quinoa
  • 2 ek tökmagolaj,
  • 50 g aszalt paradicsom,
  • 300 g padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors, zöldfűszerek (oregano,bazsalikom, snidling )
X

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy mindig naprakész legyél!