parallax background

Réka: Utolsó vacsora

Te is lehetsz vékony
2017-02-19
10 perces diétás túrótorta
2017-02-23

Nincs olyan nő, aki ne érezte volna az érzést, hogy na ez az utolsó vacsora. Nem hiába választottam ezt a képet. Nálunk is ilyen szépen megrakott asztallal végződött az utolsó vacsora.... Gondolom, nem vagyok egyedül azon gondolataimmal, hogy „majd holnaptól”…Na de mégis melyik holnaptól? Ami tegnapelőtt volt, vagy ami múlt héten?

 
A legnehezebb az elhatározás és az első két lépés megtétele. Nekem is legtöbbször csak a gondolat szikrája volt meg az életmódom megváltoztatáshoz, ami sajnos nem gyújtotta be kellően tetteim motorját, hogy el is indulhassak vele a valós cél felé! Rájöttem, hogy amíg csak magam vagyok, addig önmagam gátja is leszek, mert a lelkesedésem valahogy mindig csak az első pékségig tart.

Az újult elhatározás nálam a minap egy kellemes, vörösborozós-csajos este alkalmával egy fogadásból alakult meg. Kellemes vörösbor, nachos és persze egy zacskó mogyoró mellett a szokásos női csevej mellett, érzékelve a tavasz közeledtéd, egymásnak panaszoltuk, hogy „én már sose leszek olyan alakú mint 4 évvel ezelőtt”. Pedig istenem, de imádtam az akkori énem, amikor sporttal és egészséges étkezéssel éltem mindennapjaimat. Visszagondolva arra az életérzésre, amit a heti 3-4 edzőóra és a zöldséges ételek elkészítésének kreatív variációi adtak, felháborít a mostani fáradt, lassú és lusta énem. Akkoriban mindig friss, vidám és energikus voltam, nőies értékeim boldogan viseltem, és mind a munkámban mind a hétköznapok akár fárasztó tevékenységeiben is sikeresebb voltam, mint valaha.

 
 

A bor elfogyott, mi pedig egymást vigasztalva búcsúztattuk karcsú életünk. És ekkor jött a gondolat. Miért ne volnánk rá ismét képesek!? Na ne már! Kihívtuk egymást egy fogyi-versenyre. Kb. Mindketten 8-10 kg-mal cipelünk többet magunkon önmagunkhoz képest! A tét: Amelyikünk a kevesebbet fogyja, az vesz a másiknak egy ruhát! Ennek örömére kibontottunk még egy üveg bort, rendeltünk egy pizzát és együttesen búcsút mondtunk régi szokásainknak. Ez volt az utolsó bűnöző napunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.