A curryt a legtöbben jellemzően fűszerként ismerik A curry kifejezés fűszeres, leveses szószt jelent, amit rákanalaznak a rizsre. A curry alapvetően egy cserjeféle, aminek a leveleit ételek ízesítésére használják. Ugyancsak currynak neveznek egy fűszerkeveréket, amelyet korianderből, édes köményből és feketeborsból kevernek, de kerülhet bele kurkuma, mustármag és görögszénamag is. Ez a töltött paprika a fűszerrel készül. Érdemes egyszer kikeverni ezt a mixet és sok-sok ételt ízesíthetsz vele.
Tápanyagtartalom 100 g
Kalória 73 kcal
Szénhidrát 11 g
Fehérje 2 g
Zsír 1.7 g
1 adag 176 kcal, 28 g ch
Recipe Alergies
Elkészítés
1.Aprítsd fel a vöröshagymát.
2.Szeld ketté a pritamin paprikát.
3.Főzd meg a kölest.
4.Kókuszzsíron kezd el piritani a hagymát,majd tedd hozzá a fűszereket.
5.A megfőtt kölest keverd össze a fűszeres hagymával,pár szem mazslával.
6.A paprikákba kanalazd át a kölest.
7.Sütőben süsd meg 180 fokon. 10-15 perc
Hozzávalók
1 db nagyobb pritamin paprika
1 db kisebb vöröshagyma
30 g köles
késhegynyi kurkuma, koriander, görögszéna, édeskömény, só bors